Kachelspeciaalzaak Bruggeman https://www.bruggemankachels.nl/ Haarden en kachels Wed, 10 Nov 2021 13:59:08 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.bruggemankachels.nl/wp-content/uploads/2018/10/cropped-favicon-kachelspeciaalzaak-bruggeman-32x32.png Kachelspeciaalzaak Bruggeman https://www.bruggemankachels.nl/ 32 32 Kachelspecialist Bruggeman verhuist naar Wesepe https://www.bruggemankachels.nl/kachelspecialist-bruggeman-verhuist-naar-wesepe/ Fri, 30 Apr 2021 07:00:10 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=2860 Kachelspecialist Bruggeman, een warm begrip in Salland e.o., gaat verhuizen! In Wesepe staat een potje op het vuur. Deze zomer opent Bruggeman zijn deuren aan de Raalterweg 81e, Wesepe. “We hebben met veel plezier aan de Van Dongenstraat 38, Broekland kantoor gehouden. Toch verruilen wij onze huidige showroom voor een nieuw kantoorpand, inclusief 1.000 m2 …

Kachelspecialist Bruggeman verhuist naar Wesepe Lees meer »

Het bericht Kachelspecialist Bruggeman verhuist naar Wesepe verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Kachelspecialist Bruggeman, een warm begrip in Salland e.o., gaat verhuizen! In Wesepe staat een potje op het vuur. Deze zomer opent Bruggeman zijn deuren aan de Raalterweg 81e, Wesepe. “We hebben met veel plezier aan de Van Dongenstraat 38, Broekland kantoor gehouden. Toch verruilen wij onze huidige showroom voor een nieuw kantoorpand, inclusief 1.000 m2 showroom.” Over de officiële opening houden we u via social media op de hoogte. In onze showroom in Broekland zijn momenteel de showroommodellen in de uitverkoop.

Inspirerend en goed bereikbaar

‘Inspirerend’ en ‘bereikbaarheid’, twee belangrijke speerpunten tijdens de zoektocht naar een nieuwe locatie. Enkele feitjes: 1.000 m2 sfeer en gezelligheid, verdeeld over twee verdiepingen met ruim 40 merken kachels en haarden. Ons pand wordt verwarmd door een eigen hout-cv installatie. Wilt u de kachels en haarden van Bruggeman in het echt bewonderen, houd onze socials in de gaten.

Kwaliteit en service

“Sinds de oprichting van Bruggeman hebben we als doel om mensen blij te maken en net dat beetje extra te geven, waardoor een huis een thuis wordt. Dit blijft hét uitgangspunt! Ook in Wesepe.” Het team van Bruggeman weet alles over duurzaamheid, energiebesparing en regelgeving. U heeft altijd een persoonlijk aanspreekpunt om uw droom mee te bespreken. En of u nu een gas-, hout-, elektrische- of pelletkachel wenst, Kachelspecialist Bruggeman in Wesepe biedt het allemaal!

Ons nieuwe adresgegevens (vanaf zomer 2021):
Raalterweg 81e 8124 AC Wesepe 0570 – 531019

Het bericht Kachelspecialist Bruggeman verhuist naar Wesepe verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Stookavond https://www.bruggemankachels.nl/stookavond/ Wed, 12 Feb 2020 08:05:15 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=2069 Wij van Kachelspeciaalzaak Bruggeman geven mensen graag advies bij het stoken van een houtkachel maar ook mensen die overlast ervaren zijn bij ons welkom om zo samen met uw buurman het overlast te beperken. Daarom organiseren wij stookavonden in onze showroom in Wesepe. De stookavonden zullen plaatsvinden op 11 januari, 8 februari en 15 maart …

Stookavond Lees meer »

Het bericht Stookavond verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Wij van Kachelspeciaalzaak Bruggeman geven mensen graag advies bij het stoken van een houtkachel maar ook mensen die overlast ervaren zijn bij ons welkom om zo samen met uw buurman het overlast te beperken. Daarom organiseren wij stookavonden in onze showroom in Wesepe. De stookavonden zullen plaatsvinden op 11 januari, 8 februari en 15 maart 2022 van 19.30 tot 21.00 uur. De koffie staat vanaf 19.00 uur voor u klaar en na afloop is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over de avond en het stoken in het algemeen.

Tijdens een stookavond wordt er ingegaan op het stookgedrag van mensen, uit de praktijk blijkt vaak dat er nog veel verantwoordelijker en veiliger gestookt kan worden. Door vragen te beantwoorden zoals: welke kachel, welk rookkanaal, welk hout en hoe droog, maar vooral hoe gaat de stoker om met het vuur. In feite wordt mensen geleerd hoe je zo schoon mogelijk stookt en overlast vermijdt.

Iedereen kan zich aanmelden voor een stookavond, ook als je geen klant bij ons bent. Het bijwonen van een stookavond kost niks, het is een extra service.

Wij organiseren deze stookavond niet met een commercieel doeleinde maar vanuit een maatschappelijk belang.

Opgave is wel verplicht want vol=vol > 0570-531019

Het bericht Stookavond verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
NHK Vier stappen naar goed stoken https://www.bruggemankachels.nl/nhk-vier-stappen-naar-goed-stoken/ Wed, 23 Oct 2019 12:58:44 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=2084 Stook jij verantwoord en optimaal? Doe de NHK vier stappen check en kijk of in jouw situatie verbeteringen zijn aan te brengen. Vragen? Ga naar je NHK detaillist en laat je adviseren. De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche maakt zich sterk voor een kwalitatieve en op kennis gerichte markt voor haarden en kachels.

Het bericht NHK Vier stappen naar goed stoken verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Stook jij verantwoord en optimaal? Doe de NHK vier stappen check en kijk of in jouw situatie verbeteringen zijn aan te brengen. Vragen? Ga naar je NHK detaillist en laat je adviseren. De Nederlandse Haarden- en Kachelbranche maakt zich sterk voor een kwalitatieve en op kennis gerichte markt voor haarden en kachels.

Het bericht NHK Vier stappen naar goed stoken verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
NHK Zwitserse Methode voor houtstook https://www.bruggemankachels.nl/nhk-zwitserse-methode-voor-houtstook/ Wed, 23 Oct 2019 12:47:43 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=2082 De Zwitserse Methode is een nieuwe manier van hout stoken, nodig om een moderne haard of kachel optimaal te kunnen stoken. Niet langer steken we het vuur aan de onderkant aan, maar juist aan de bovenkant. Bekijk de tips in deze video of ga naar de NHK detaillist voor meer informatie.

Het bericht NHK Zwitserse Methode voor houtstook verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
De Zwitserse Methode is een nieuwe manier van hout stoken, nodig om een moderne haard of kachel optimaal te kunnen stoken. Niet langer steken we het vuur aan de onderkant aan, maar juist aan de bovenkant. Bekijk de tips in deze video of ga naar de NHK detaillist voor meer informatie.

Het bericht NHK Zwitserse Methode voor houtstook verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Mogelijkheden tussen cv………..duurzame energie https://www.bruggemankachels.nl/mogelijkheden-tussen-cv-duurzame-energie/ Thu, 31 Jan 2019 08:20:12 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=1865 Omdat er in deze tijd, waarin aardgas steeds duurder wordt en er volop wordt gezocht naar alternatieven die hetzelfde comfort bieden maar veel goedkoper zijn in het gebruik willen wij u graag laten zien hoe een hout/cv kachel bij ons al brandend radiatoren verwarmen voor ons kantoor en showroom. Tevens hebben wij een hout/cv kachel aangesloten op een buffervat van …

Mogelijkheden tussen cv………..duurzame energie Lees meer »

Het bericht Mogelijkheden tussen cv………..duurzame energie verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Omdat er in deze tijd, waarin aardgas steeds duurder wordt en er volop wordt gezocht naar alternatieven die hetzelfde comfort bieden maar veel goedkoper zijn in het gebruik willen wij u graag laten zien hoe een hout/cv kachel bij ons al brandend radiatoren verwarmen voor ons kantoor en showroom.

Tevens hebben wij een hout/cv kachel aangesloten op een buffervat van 1000 liter welke middels een warmtewisselaar warme lucht in onze showroom blaast en zodoende deze goed gaat verwarmen.

Vanzelfsprekend  worden er ook  alternatieven brandend getoond zoals bijvoorbeeld speksteen kachels, palletkachels, houtkachels met ventilatoren enz.

Het is belangrijk om u goed te laten informeren waarneer u overweegt een alternatief te zoeken voor uw cv ketel.

Dus voor een houtkachel met centrale verwarming zit u bij Kachelspeciaalzaak Bruggeman goed. Wij blinken uit dankzij ons assortiment, onze vakkennis, ruime ervaring en de service die wij leveren. Bruggeman presenteert een open haard en cv kachel in verschillende stijlen en prijscategorieën. Wij gaan voor perfectie. Dat ziet u terug in ons productaanbod en merkt u aan onze klantvriendelijke instelling. Met onze cv kachel zit u er, letterlijk, warmpjes bij. Onze producten zijn van uitstekende kwaliteit en fraai vormgegeven. Heerlijk met het hele gezin in alle rust voor de openhaard of kachel zitten, het kan een aantrekkelijk vooruitzicht zijn. Wij hebben een houtkachel met centrale verwarming voor ieder type woning.

Bruggeman heeft moderne, klassieke en tweedehands kachels en openhaarden. Voor een houtkachel met centrale verwarming zit u goed bij de expert: Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

Houtkachel centrale verwarming

Wij houden de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied scherp in de gaten en spelen in op de actualiteit.
Kijk daarom eens bij ons product overzicht van hout/cv kachels, maar vergeet ook zeker niet de mogelijkheden van pelletkachels op cv.

Vragen: kom langs en laat u verrassen in Broekland.

Het bericht Mogelijkheden tussen cv………..duurzame energie verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Zonneboilers https://www.bruggemankachels.nl/zonneboilers/ Thu, 31 Jan 2019 08:18:15 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=1863 Energie van de zon is 100% GROENE ENERGIE, dus geen CO2-uitstoot. Met een zonneboiler kan je op een eenvoudige manier warm water produceren door gebruik te maken van het zonlicht. Op je dak wordt een zonnecollector geplaatst die gevuld is met een vloeistof meestal antivries. De collector vangt het zonlicht op zodat de vloeistof opwarmt. …

Zonneboilers Lees meer »

Het bericht Zonneboilers verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Energie van de zon is 100% GROENE ENERGIE, dus geen CO2-uitstoot.

Met een zonneboiler kan je op een eenvoudige manier warm water produceren door gebruik te maken van het zonlicht. Op je dak wordt een zonnecollector geplaatst die gevuld is met een vloeistof meestal antivries. De collector vangt het zonlicht op zodat de vloeistof opwarmt. Deze vloeistof geeft zijn warmte, via een warmtewisselaar af aan het leidingwater in een boiler. Wanneer er in de winter niet voldoende warm water wordt gemaakt door de zonneboiler, is een bij of na verwarming door een hout/cv kachel een ideale combinatie.

Ook voor zonnecollectoren kunt u terecht bij Kachelspeciaalzaak Bruggeman in Broekland.

Wij hebben diverse referenties waar u kunt gaan kijken hoe een hout/cv kachel is te combineren met zonnecollectoren.

Het bericht Zonneboilers verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Batterijen van de ontvanger vervangen van Bellfires gashaarden (zwarte handzender) https://www.bruggemankachels.nl/how-to-batterijen-van-de-ontvanger-vervangen-zwarte-handzender/ Wed, 30 Jan 2019 09:19:33 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=1853 Het bericht Batterijen van de ontvanger vervangen van Bellfires gashaarden (zwarte handzender) verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>

Het bericht Batterijen van de ontvanger vervangen van Bellfires gashaarden (zwarte handzender) verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Onveilige CO-melders https://www.bruggemankachels.nl/onveilige-co-melders/ https://www.bruggemankachels.nl/onveilige-co-melders/#respond Fri, 02 Jun 2017 20:55:34 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=1512 In april 2016 bemonsterde de NVWA 29 verschillende CO-melders met een batterijvoeding bij bouwmarkten en via internet. Dit zijn nagenoeg alle CO-melders die op dat moment beschikbaar waren voor de Nederlandse consument. De NVWA onderzocht de CO-melders op een juiste werking en beoordeelde de instructies, opschriften en gebruiksaanwijzing op de gestelde eisen. CO-melders moeten juist werken …

Onveilige CO-melders Lees meer »

Het bericht Onveilige CO-melders verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
In april 2016 bemonsterde de NVWA 29 verschillende CO-melders met een batterijvoeding bij bouwmarkten en via internet. Dit zijn nagenoeg alle CO-melders die op dat moment beschikbaar waren voor de Nederlandse consument. De NVWA onderzocht de CO-melders op een juiste werking en beoordeelde de instructies, opschriften en gebruiksaanwijzing op de gestelde eisen. CO-melders moeten juist werken om zo geen gevaar op te leveren voor de veiligheid of gezondheid van de mens.

Via onderstaande link kunt u bekijken welke CO-melders veilig of gevaarlijk zijn.

De CO-melders die wij verkopen zijn van het merk Honeywell XC70! Deze is veilig in gebruik!!

https://www.inspectieresultaten.nvwa.nl/productonderzoek/co-melders

Het bericht Onveilige CO-melders verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
https://www.bruggemankachels.nl/onveilige-co-melders/feed/ 0
Bewust stoken! https://www.bruggemankachels.nl/bewust-stoken/ https://www.bruggemankachels.nl/bewust-stoken/#respond Fri, 03 Mar 2017 20:56:19 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=1514 De gezelligheid van een houtkachel, de warmte en het schitterende vlammenspel is voor veel mensen dé reden om een houtkachel aan te schaffen. Naast de perfecte sfeer zorgt een houtkachel ook voor een lagere energierekening. Maar moderne houtkachels bieden u nóg meer. Zij zijn geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen waar naast uitstekende kwaliteit, milieu en …

Bewust stoken! Lees meer »

Het bericht Bewust stoken! verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
De gezelligheid van een houtkachel, de warmte en het schitterende vlammenspel is voor veel mensen dé reden om een houtkachel aan te schaffen. Naast de perfecte sfeer zorgt een houtkachel ook voor een lagere energierekening. Maar moderne houtkachels bieden u nóg meer. Zij zijn geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen waar naast uitstekende kwaliteit, milieu en duurzaamheid het uitgangspunt is.

Kiest u voor een kachel die valt onder Bewust Stoken dan bent u verzekerd van een haard die voldoet aan de hoogste milieu- en kwaliteitsnormen van Europa. Een unieke norm waar we trots op zijn.

Alles wat we doen belast het milieu op een bepaalde manier. Tegenwoordig hebben we vaak de mogelijkheid om te bepalen in welke mate we het milieu belasten. Om deze reden is Bewust Stoken opgericht, een onafhankelijk adviserend orgaan met vakkundige adviespunten door heel Nederland, dat gehoor geeft aan de groeiende behoefte om een zo goed mogelijk onafhankelijk advies te geven.

Langer warmte van uw houtkachel

Wist u dat er kachels zijn met een warmtemagazijn? Ook wel powerstones genoemd. Deze kachels zijn voorzien van stenen die de warmte opslaan, vasthouden en afgeven. De afkoelingsperiode van de kachel heeft een langere periode waardoor er langer warmte afgegeven wordt. Dit wordt ook wel accumulatie genoemd.

6 Tips voor groener en efficiënter stoken

Wie de kachel een deel van zijn verwarmingskosten voor zijn rekening laat nemen, is slim bezig met het oog op het milieu én zijn portemonnee. Als het stoken op de juiste manier gebeurt, is het een goedkope verwarmingsmethode die ook nog eens het milieu ontziet. De gezelligheid krijgt u er gratis bij!

De moderne houtstooktechniek is een milieuvriendelijke vorm van energie, die niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Bij volledige verbranding van hout worden koolstofdioxide, waterdamp en as opgevangen, waarmee vervolgens de tuin bemest kan worden. Volledige verbranding betekent ook een zuiniger verwarmingssysteem dat van zichzelf al milieuvriendelijk is. Om te zorgen voor een optimale effectiviteit en een optimale bijdrage aan het milieu, is het echter wel belangrijk om op de juiste manier te stoken. Hieronder vindt u een aantal tips.

  1. Vervang uw oude kachel door een nieuw model als deze ouder is dan tien jaar. Moderne kachels zijn tot wel 90% schoner en 40% efficiënter dan hun voorgangers.
  2. Gebruik altijd droog hout met een maximaal vochtpercentage van 15%.
  3. Laat de deur van de houtkachels na het aansteken minimaal 10 minuten op een kier staan.
  4. Zorg ervoor dat er altijd voldoende zuurstof bij het vuur komt.
  5. Stook niet meer hout dan door de fabrikant wordt aanbevolen, normaal gesproken max. 2–3 kg hout/uur.
  6. Laat het hout vóór het stoken altijd minimaal 24 uur binnen liggen. “Diepgevroren” hout (–20 graden) zorgt voor een bijzonder slecht rendement.

Bewust C02 Neutraal stoken

Hout heeft een speciale eigenschap wanneer het gaat over kooldioxide, of Co2. Wanneer een boom groeit, absorbeert hij enorme hoeveelheden koolstofdioxide en houdt deze vast, als onderdeel van het fotosynthetisch proces. Precies dezelfde hoeveelheid Co2 komt vrij in de atmosfeer wanneer de boom wordt gekapt en wordt verbrand. Als hout echter efficiënt wordt verbrand , is het Co2-neutraal en kan het als groene energiebron worden beschouwd.

Daarnaast kan hout, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olie, kolen of gas, worden gereproduceerd door nieuwe bomen te planten te vervanging van de bomen die worden gekapt. De neutrale Co2-cyclus kan dus worden gehandhaafd. Generatie op generatie.

Om de uitstoot van kooldioxide helemaal tot nul terug te brengen, dient zoals gezegd het hout zo efficiënt mogelijk te worden verbrand. En dit is het gebied waarop de Scandinavische Kachels een van hun eerste belangrijke punten scoren. Door de lange jaren ervaring en continue ontwikkeling behoren een select aantal kachels tegenwoordig tot de efficiënte  verbrandingssystemen ter wereld.

Folder Bewust Stoken

Het bericht Bewust stoken! verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
https://www.bruggemankachels.nl/bewust-stoken/feed/ 0
De nadelen van donkere pellets https://www.bruggemankachels.nl/de-nadelen-van-donkere-pellets/ https://www.bruggemankachels.nl/de-nadelen-van-donkere-pellets/#respond Sat, 07 Jan 2017 20:58:14 +0000 https://www.bruggemankachels.nl/?p=1516 Steeds vaker zien we dat er donkere pellets gebruikt worden. Dit omdat deze vaak goedkoper zijn dan lichte kwaliteit pellets welke voor 100% uit vurenhout bestaan. Het prijsvoordeel wordt volledig tenietgedaan door de nadelige gevolgen van het gebruik van donkere pellets; snellere slijtage van vermiculite en RVS onderdelen, lager vermogen per kilo en een hogere rookgastemperatuur …

De nadelen van donkere pellets Lees meer »

Het bericht De nadelen van donkere pellets verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
Steeds vaker zien we dat er donkere pellets gebruikt worden. Dit omdat deze vaak goedkoper zijn dan lichte kwaliteit pellets welke voor 100% uit vurenhout bestaan.

Het prijsvoordeel wordt volledig tenietgedaan door de nadelige gevolgen van het gebruik van donkere pellets; snellere slijtage van vermiculite en RVS onderdelen, lager vermogen per kilo en een hogere rookgastemperatuur wat ten koste gaat van het rendement, en schadelijk is voor de ingebouwde sensoren. Daarnaast merken we dat verschillende leveringen onderling vaak sterk verschillen, wat continu leidt tot het nieuw in moeten stellen van de pelletkachel.

Uit ervaring zien we dat de levensduur van een pelletkachel waar donkere pellets worden gebruikt aanzienlijk korter is. In het verleden zijn we hier coulant mee omgegaan. Echter in onze garantievoorwaarden staat reeds vermeld dat donkere pellets niet (meer) zijn toegestaan.

Het bericht De nadelen van donkere pellets verscheen eerst op Kachelspeciaalzaak Bruggeman.

]]>
https://www.bruggemankachels.nl/de-nadelen-van-donkere-pellets/feed/ 0