Contura kachels

Contura kachels staan bekend als innovatieve en hoogwaardige houtkachels. Daarnaast zijn Contura haarden duurzaam en CO2 neutraal. Wij adviseren u graag in onze showroom in Wesepe of bij u thuis.

Contura kachels

Kachels van Contura worden ontworpen en geproduceerd door NIBE in het Zweedse Småland, de grootste en modernste producent van kachels in Europa. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

Contura

Downloads

Stel vraag over product

"*" geeft vereiste velden aan

Adres*

Waarom onze showroom bezoeken?

Kachels en haarden van ruim 40 merken op een oppervlakte van 800 m2
Brandende haarden in een huiselijke sfeer
Persoonlijk advies en direct een prijs
Volg de stoomcursus 'Hoe stook ik een houtkachel'

Kenmerken van een Contura houtkachel

Bruggeman heeft voor elke situatie de meest geschikte Contura kachel. De juiste keuze is o.a. afhankelijk van de grootte van het oppervlak dat de kachel moet verwarmen, de isolatiewaarde van de woning en de vormgeving van de ruimte waar de kachel komt te staan. Wat uw wensen ook zijn, we zijn ervan overtuigd dat we uw favoriete Contura kachel kunnen leveren.

Alle Contura haarden hebben het CE-keurmerk en voldoen aan het ECO Design keurmerk u krijgt altijd een fabrieksgarantie van vijf jaar. Bovendien garanderen we tijdens de hele levensduur van de kachel een goede service en de beschikbaarheid van reserveonderdelen.

“Bruggeman heeft voor elke situatie de meest geschikte Contura kachel”

Populaire Contura kachels

Een Contura is verkrijgbaar in meerdere modellen en formaten. De meest populaire Contura houtkachels zijn de Contura 810, 850 en 850w, de  Contura 556 en 556 Style, de Contura 320 en 330, de Contura 52 en de Contura 620. De populairste inzethaard van Contura is de Contura i6. Hieronder enkele kenmerken van deze populaire Contura kachels.

Contura 810

De Contura 810 is geïnspireerd op de beroemde superellips. Deze vorm maakt de kachel compact en gezellig. Met een diepte van slechts 36 cm en een breedte van 46 cm is deze haard ook gemakkelijk in kleine ruimtes te plaatsen. De Contura 810 is verkrijgbaar in grijs en zwart, met of zonder zijruiten, geheel of gedeeltelijk bekleed met natuurlijk warmtevasthoudend speksteen en met of zonder opbergdeur. U kunt deze kachel desgewenst op een zuil plaatsen met een draaiplateau en zo de haard midden in de kamer realiseren.

Contura 850

De Contura 850 is verkrijgbaar met of zonder zijruiten, geheel of gedeeltelijk bekleed met natuurlijk speksteen en met desgewenst een opbergvak. U kunt ook deze kachel op een zuil plaatsen met een draaiplateau waarmee de kachel 360° is te roteren. Vanuit elke hoek van de kamer heeft u dan zicht op het fraaie vlammenspel. De Contura 850W is een wandmodel met grote zijruiten voor een zwevend en levendig effect. Deze kachel is in meerdere varianten verkrijgbaar, inclusief wandbeslag.

Contura 556

De Contura 556 is een van de populairste modellen uit de Contura 500 serie, mede dankzij het fraaie ontwerp en de grote, schitterende ruiten die veel vuur laten zien. Bovendien kent de Contura 556 veel opties, zoals een warmtemagazijn, ventilator, kookplaat, deur voor het houtvak en vloerbescherming.

De Contura 556 Style heeft een strakkere uitstraling en verbeterde functies. Bovendien is de topplaat van de Contura 556 Style dunner en de klep en het handgreep zijn meer in het front van de kachel geïntegreerd. De Contura 556G Style is verkrijgbaar met glanzend, gelakt plaatstaal, een mooie glazen of gietijzeren deur en een bovenplaat van speksteen, glas of gietijzer.

Contura 320

De Contura 320AG heeft een extra brede glazen deur en een artstone omlijsting. Artstone is gezoet betonsteen met een fluweelzacht oppervlak. De steen heeft een natuurlijk grijze kleur en houdt warmte goed vast.

De Contura 320A heeft ook een omlijsting van artstone en een deur van gietijzer. Dat geeft deze kachel  een moderne en rustieke uitstraling. Het open houtvak is standaard en een opberglade kunt u er als accessoire bij kiezen.

De Contura 320T heeft een omlijsting van warmtevasthoudend en natuurlijk geaderd speksteen. De gietijzeren deur met grote ruit laat veel van het vuur zien en de hendel wordt tijdens het stoken niet warm.

De Contura 320TG combineert speksteen met de strakke, moderne uitstraling van een glazen deur. Het ruime houtvak biedt veel plaats voor grote houtblokken.

Contura 330

De verbrandingskamer van de Contura 330 bevindt zich op zithoogte. Deze Contura houtkachel kan ook worden geplaatst op houtvakken in drie verschillende maten. Daardoor kunt u deze kachel volledig afstemmen op uw persoonlijke wensen en uw interieur.

Contura 52

De Contura 52 is een gietijzeren kachel die met zijn rechte vormen en dichte zijkanten zowel in een moderne als in een meer landelijke stijl past. De Contura 52T is een traditionele kachel met een moderne afwerking. Deze kachel heeft dezelfde effectieve verbrandingskamer als alle andere kachels van Contura met zijkanten van speksteen om de warmte extra lang vast te houden.

Contura 620

Is er genoeg ruimte, kies dan voor een vrijstaande kachel zoals de Contura 620. Daarmee heeft u een echte blikvanger in huis met een fraai design. De Contura 620 Style is uitgerust met een deur van gietijzer, warmtevasthoudende powerstone en een convectieklep. Voor het houtvak is een bijpassende deur verkrijgbaar. De Contura 620T heeft een gietijzeren deur en een omlijsting van warmtevasthoudend speksteen. Het onderste vak is verkrijgbaar met of zonder deur.

Contura i6

Bruggeman heeft Contura inbouwhaarden in verschillende afmetingen, diverse deuren en in diverse keuzemogelijkheden qua vormgeving. U vindt bij ons vast uw favoriet Contura inbouwhaard.

De Contura i6 is bijvoorbeeld een prima keuze als u een nieuwe haard wilt bouwen en eigen ideeën hebt over de uitstraling van de inzethaard. U kunt uw eigen uitstraling kiezen, bijvoorbeeld met een volledig glazen deur of een gietijzeren deur. De zelfsluitende deur geeft u extra zekerheid en een veilig gevoel.

Meer weten over onze kachels en haarden?

Maak een afspraak voor advies op maat door onze experts

Scroll naar boven