Service & montage

Goede service met eigen monteurs

Kachelspeciaalzaak Bruggeman heeft service hoog in het vaandel staan. Zo gaat aan de definitieve aanschaf van een haard of kachel meestal een vrijblijvend huisbezoek vooraf. Wij beoordelen dan ter plekke of alle besproken wensen haalbaar zijn alvorens deze in een offerte te vertalen.

Voor de montage van uw nieuwe haard of kachel werken wij uitsluitend met eigen monteurs die het werk gegarandeerd schoon opleveren. Ook storingen, reparaties en een reguliere onderhoudsbeurt zijn bij onze monteurs in goede handen. U kunt altijd op onze goede service rekenen.

Montage kachels en rookkanalen

Wie bij ons een nieuwe haard of kachel koopt, is verzekerd van een goede montage door onze eigen monteurs. Altijd zorgen wij voor een veilig rookkanaal en even zo veilige installatie van de haard of kachel. Maar wij doen veel meer dan dat.

Op uw verzoek integreren wij de haard of kachel in een stijlvolle ombouw of compleet meubel als blinkvanger in uw interieur. Eventueel breekwerk gaan wij niet uit de weg en altijd leveren wij het werk netjes op. Onze kracht is het complete concept.

Onderhoud gashaard

Een gashaard moet goed en veilig functioneren en dus adviseren wij jaarlijks onderhoud. Goed onderhouden gaskachels laten bij het eerste ontsteken na de zomer minder vaak storingen zien. Bovendien bent u dan verzekerd van een goede afvoer van het (rook)gas.

Tijdens het onderhoud kijken wij naar de gasdruk en eventuele gaslekkages. Ook controleren wij alle elektrische aansluitingen, de waakvlambrander en de kolen of houtstammen. Natuurlijk reinigen wij ook de brander en het ruitje, zodat u optimaal van het vlammenspel kunt genieten.

Onderhoud pelletkachel

Heeft u een pelletkachel? Dan is jaarlijks onderhoud gezien het intensieve gebruik een absolute must. Bovendien levert de verbranding in een pelletkachel wat meer as en dat maakt een goede reiniging van de diverse onderdelen noodzakelijk.

Tijdens het onderhoud controleren wij de convectie- en rookgasventilator. Wij kijken de steekpen na en reinigen zowel de warmtewisselaar als de branderbak. Zo bent u het jaar rond verzekerd van een goed en veilig functionerende pelletkachel.

Camera inspectie schoorsteenkanaal

Als wij een haard of kachel plaatsen, controleren wij bij twijfel altijd de schoorsteen. Met een camera inspecteren wij van binnenuit de diameter, lengte en staat van het rookkanaal. Bij een lekkage bieden wij vervolgens de best mogelijke schoonsteenrenovatie.

Deze camera-inspectie passen wij  ook toe als blijkt dat een bestaande haard of kachel slecht brand of stank op één van de slaapkamers veroorzaakt. Is er sprake van een lekkage, dan kunnen wij dat zonder breekwerk oplossen met een flexibele voering of HT 1000 graden Liner.

Meer weten over onze service en montage?

Maak een afspraak voor advies op maat door onze experts

Scroll naar boven