Pelletketel

Wilt u een pellet ketel kopen om uw gehele huis te verwarmen? Kachelspecialist Bruggeman adviseert u graag over de mogelijkheden in onze warme showroom of bij u thuis.

Een pelletketel: duurzaam en energiezuinig

Een pelletketel doet in principe hetzelfde als een pellet kachel CV, maar een pelletketel staat niet in de woonkamer maar in een technische stookruimte of bijgebouw. Een pelletketel wordt steeds meer gebruikt om milieubewuster te stoken en omdat het stoken met pellets goedkoper is dan gas. Bovendien worden steeds meer woningen gasvrij gemaakt en wordt er geen nieuwbouw meer gerealiseerd met een gasaansluiting. Een pellet CV ketel verbrandt houtpellets en is een bijzonder duurzaam alternatief voor uw bestaande gasgestookte CV ketel. Er worden namelijk geen bomen voor de pellets gekapt en u kunt met een pellet ketel CO2-neutraal stoken. Een pellet CV zorgt voor warm water voor uw CV en voor tapwater.

Pelletketel merken

Wij verkopen pellet ketels voor CV van gerenommeerde merken, waaronder een ÖkoFEN pelletketel, een BlueBurn pelletketel en een Dielle pelletketel. Hieronder een overzicht van enkele merken.

Waarom onze showroom bezoeken?

Kachels en haarden van ruim 40 merken op een oppervlakte van 800 m2
Brandende haarden in een huiselijke sfeer
Persoonlijk advies en direct een prijs
Volg de stoomcursus 'Hoe stook ik een houtkachel'

Een pelletketel kopen? Laat u adviseren!

Als u uw gehele huis wilt verwarmen met een pelletketel is het van belang dat uw pelletketel het juiste vermogen heeft. De vermogens van onze pelletketels variëren van 14 kW, 18 kW, 20 kW, 25 kW, 30 kW tot 35 kW. Om de pelletketel zo zuinig mogelijk te laten functioneren, adviseren we u om gebruik te maken van een pelletketel met buffervat tussen uw systeem en de ketel. Uw radiatoren of vloerverwarming onttrekt de opgeslagen warmte uit het buffervat en zodra deze temperatuur daalt, wordt de pelletketel pas geactiveerd om het buffervat terug te brengen naar de gewenste temperatuur. Het benodigde aantal liters in het buffervat is afhankelijk van het systeem. Een pellet CV ketel met boiler en/of in combinatie met een buffervat is ook mogelijk. Door bijvoorbeeld een zonneboiler aan te sluiten op een pelletketel verwarmt het hete water van de zonneboiler via een aparte spiraal in het buffervat ook het water. Bij onvoldoende zon neemt de pelletketel het maken van warm water over.

De specialisten van Bruggeman adviseren u graag over de beste pelletketel voor uw woning, maar ook over pelletketels prijzen, pellet cv ketel kosten en pelletketel subsidie. Dat kan in onze showroom in Wesepe of bij u thuis.

"Een pelletketel van Bruggeman voor een duurzame en energiezuinige verwarming"

Pelletketels van Dielle, ÖkoFEN en BlueBurn

Bruggeman levert een pellet CV van gerenommeerde merken, zoals BlueBurn, ÖkoFEN en Dielle.

Pelletketel aansluiten

Een pelletketel aansluiten moet op juiste wijze gebeuren. Wij raden u aan om dit altijd door een erkende pelletketel installateur zoals Bruggeman te laten doen. Wij hebben de kennis en ervaring om een pelletketel CV aansluiting goed en veilig uit te voeren.

Subsidie pelletketel

Een pelletketel CV levert een energiebesparing op tot maar liefst 30 à 40 procent en daarmee kunt u uw energiefactuur flink verlagen. Tot januari 2020 kon u een pelletketel kopen met behulp van stedelijke en landelijke subsidies. Deze financiële compensaties waren bedoeld om het systeem betaalbaarder te maken zodat het voor een grotere doelgroep toegankelijk werd.

Meer weten over onze kachels en haarden?

Maak een afspraak voor advies op maat door onze experts

Scroll naar boven