Houtkachel

Wilt u een houtkachel kopen? Kachelspecialist Bruggeman adviseert u graag over de mogelijkheden in onze warme showroom of bij u thuis. En: de meeste houthaarden van Bruggeman voldoen nu al aan de strengere Europese richtlijnen die in 2022 van kracht worden.

Een houtkachel voor een sfeervol knapperend houtvuur

Een houtkachel zorgt voor sfeer en warmte in huis. Gezellig genieten met familie en vrienden rondom het knapperende vuur. Niet alleen in de winter, maar ook op frisse dagen in de lente of herfst. De warmte en de fraaie vlammen zijn een ware blikvanger in uw interieur.

Onze houtkachels

U kunt bij Bruggeman kiezen uit een groot assortiment houtkachels, o.a. inbouw, vrijstaande en hangende houtkachels.

Houtkachel merken

Wij verkopen houtkachels van gerenommeerde merken, waaronder een Barbas houtkachel, een Contura kachel en een Dik Geurts houtkachel, allemaal met het ECO Design keurmerk. Elk merk heeft zijn eigen uitstraling en kenmerken. Hieronder een overzicht van bekende merken houtkachels.

Waarom onze showroom bezoeken?

Kachels en haarden van ruim 40 merken op een oppervlakte van 800 m2
Brandende haarden in een huiselijke sfeer
Persoonlijk advies en direct een prijs
Volg de stoomcursus 'Hoe stook ik een houtkachel'

Een houtkachel kopen? Laat u adviseren!

Bij Bruggeman kunt u een houtkachel kopen in vele soorten en maten. Zo hebben wij verschillende vrijstaande modellen, van klassiek tot retro. De meeste houtkachels zijn voorzien van een dubbel verbrandingssysteem, dat tot 90% van de gassen en rookdeeltjes omzet in warmte. Dit scheelt in de stookkosten, is beter voor het milieu en het glas blijft ook nog eens schoon. Sommige houtkachels hebben een houtvak voor het opbergen van stookhout.

Graag adviseren wij u over de mogelijkheden in onze showroom in Wesepe of bij u thuis.

"Een houtkachel van Bruggeman voor sfeer en warmte in huis"

Houtkachels van o.a. Barbas, Contura en Dik Geurts

Bruggeman levert houtkachels van gerenommeerde merken, zoals Dik Geurts, Contura, Dovre, Barbas, Hase, Lotus, Dru, M Design, Spartherm, Hoxter, Morso, Heat Connect, Charnwood, Nordic, Nordpeis, Stovax, Wanders, Saey, Helex, Altech, Reny en Aduro.

Meest verkochte merken houtkachels

Waar wilt u de kachel plaatsen?

De juiste keuze van een houtkachel is o.a. afhankelijk van de van het oppervlak dat de kachel moet verwarmen en de ruimte waar de haard komt te staan. Een vrijstaande houtkachel straalt naar alle kanten een prettige warmte uit, maar een houtkachel is ook als inbouw of hangend te verkrijgen. Is uw ruimte beperkt, dan hebben we voor u een kleine houtkachel of mini houtkachel. Is uw budget beperkt, vraag dan naar een goedkope houtkachel of maak gebruik van onze opruiming houtkachels. Wat uw wensen ook zijn, we zijn ervan overtuigd dat we uw favoriete houtkachel kunnen leveren.

Voor het plaatsen van een houtkachel moet er een rookkanaal in uw woning aanwezig zijn of het moet mogelijk zijn om een afvoer te maken dat voldoet aan de eisen voor een rookkanaal. Heeft u al een open haard? We plaatsen er zonder problemen een sfeervolle houtkachel in.

"Bruggeman heeft altijd de houtkachel die u wenst"

Inbouw houtkachel

Een inbouw houtkachel is in veel verschillende vormen en maten te verkrijgen, bijvoorbeeld als hoekmodel. Voor elke smaak en elke situatie heeft Bruggeman een hoekkachel of een andere sfeerhaard inbouw, die we inclusief het rookkanaal inbouwen in de muur of in een schouw.

Vrijstaande houtkachel

Een vrijstaande houtkachel staat los van de muur en kan overal geplaatst worden. Dat verhoogt het rendement en de warmte heeft een vrije uitstraling naar alle kanten. Ook een draaibare houtkachel en ronde houtkachel zijn mogelijk.

Hangende houtkachel

Met een hangende houtkachel heeft u een opvallend object in huis. Doordat het lijkt alsof de hangende houtkachel zweeft, ontstaat er een ruimtelijk effect. Het rendement van hangende houtkachels is zeer goed.

Vele stijlen kachels

Gietijzeren kachel

Een houtkachel van gietijzer is meestal een traditionele kachel met fraaie bewerkte figuren en een warmhoudplaat aan de bovenzijde. Een gietijzeren kachel ziet er vaak als een antieke kachel uit, maar dat hoeft niet. We hebben bijvoorbeeld ook een moderne witte gietijzeren houtkachel.

Design of moderne houtkachel

Bruggeman levert design houtkachels als blikvanger in uw kamer, modern en tijdloos. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook functioneel door de heerlijke warmte die ze geven. Een fraaie mogelijkheid is ook een doorkijk openhaard of doorkijk houtkachel.

Design of moderne houtkachel

Bruggeman heeft ook houtkachels voor gebruik in een industriële omgeving. Robuuste kachels met een hoog rendement. Industriële kachels kunnen gestookt worden met afvalhout, papier, karton en ander brandbaar afval.

Een openhaard of een houtkachel?

Met name in oudere woningen zie je vaak nog een klassieke openhaard, bijvoorbeeld een hoek openhaard. Gezellig, maar een open haard kent ook een groot aantal nadelen. Een openhaard lijkt veel warmte af te geven, maar dat is slechts stralingswarmte. Maar liefst 70% tot 80% van de warmte verdwijnt door de schoorsteen naar buiten. Een houtkachel brengt echter de hele ruimte op temperatuur. Achter de deuren van een houtkachel wordt een hogere temperatuur bereikt en daardoor verloopt de verbranding van het hout schoner, vollediger en efficiënter. Een houtkachel geeft ook meer rendement. Zo heeft een open haard een rendement van rond de 20%, terwijl een houtkachel een rendement levert vanaf 75%. Ook qua onderhoud heeft een houtkachel voordelen ten opzichte van een traditionele openhaard. Bovendien is een houtkachel veiliger, want een open haard moet je altijd in de gaten houden, terwijl bij een gesloten haard de deur de vonken tegenhoudt.

Kies voor meer warmte, rendement en veiligheid en laat Bruggeman uw open haard vervangen door een houtkachel als inzethaard of inbouwhaard, eventueel verfraaid met een mooie schouw.

Houtkachel aangesloten op cv

Met een cv houtkachel kunt u uw hele woning verwarmen met hout. Deze cv houtkachels kunnen aangesloten worden op uw cv installatie, eventueel in combinatie met een buffervat. Zo wordt het cv water verwarmd en ook uw douche of tapwater kan verwarmd worden.

Uw huis verwarmen met een cv houtkachel is bovendien milieuvriendelijk. Stoken op hout kan namelijk CO2 neutraal als u gebruik maakt van droog en gecertificeerd hout. Hout dat gecertificeerd is, komt van bossen die na de kap weer opnieuw worden aangeplant. Zo blijft het aantal bomen dat CO2 uit de lucht kan opnemen stabiel.

Meer weten over onze kachels en haarden?

Maak een afspraak voor advies op maat door onze experts

Scroll naar boven