Veiligheid voorop: CO-Vrij certificering voor gastoestellen

Enige tijd terug heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoek verricht naar het aantal koolmonoxidevergiftigingen als gevolg van het gebruik van gastoestellen in Nederland. Als reactie op dit onderzoek heeft de overheid besloten de wetgeving uit te breiden met een certificeringsregeling voor installatiebedrijven. Deze regeling omvat eisen met betrekking tot het proces en de werkzaamheden met betrekking tot installatie, onderhoud en service van alle gastoestellen.

Concreet betekent dit dat alleen nog gecertificeerde bedrijven (met proces-certificering), die gebruik maken van gekwalificeerde installateurs (speciaal opgeleid hiervoor), gastoestellen in bedrijf mogen stellen. Bruggeman Kachels in zo’n gecertificeerd bedrijf. Pas na een grondige veiligheidscontrole, gevolgd door afmelding van de werkzaamheden bij een controlerende instantie, kan het toestel aan de eindgebruiker worden opgeleverd.

De CO-Vrij wetgeving is van toepassing op alle gashaarden en gaskachels. Dit betekent dat een installatiebedrijf dat het toestel installeert, onderhoudt of repareert en het vervolgens weer in bedrijf stelt, gecertificeerd moet zijn. Bruggeman Kachels is uiteraard ook gecertificeerd.

Efficiënt en veilig stoken

Voor efficiënt en veilig stoken zijn vier pijlers essentieel:

1. Kies een geschikt toestel: Vermijd binnenshuis open haarden en buitenshuis vuurkorven.
2. Laat je installatie uitvoeren door een erkende DE-installateur en zorg voor regelmatig onderhoud. Jaarlijks dient je schoorsteen te worden geveegd door een ASPB-gecertificeerd bedrijf.
3. Gebruik hoogwaardige brandstof.
4. Stook verantwoord: Vermijd stoken bij mistig of windstil weer en controleer altijd StookAlert voor extra zekerheid.

co vrij

Laat u
inspireren
in onze
showroom

Scroll naar boven